Innan vi fick igång vårt eget bryggverk tog vi hjälp av ett annat bryggeri för att kunna brygga vår första öl. Vi har valt att kalla den “Åkantens Lager” med tanke på var vårt bryggeri är placerat, precis vid åkanten mitt i Värnamo, i samma lokal som Best Western Hotel Värnamo. Denna öl kommer också så småningom också att bryggas i vårt eget bryggeri men vi fortsätter också att brygga den i större upplaga hos det bryggeri som bryggde den första gången och nu finns den inte bara på flaska utan också på fat.

I nuläget finns den inte till försäljning på Systembolaget men vill du redan nu prova den så hittar du den hos oss samt hos Meeting Småland Hotel Group som består av Best Western Hotel Värnamo, Best Western Hotel Vrigstad samt Hotel Ullinge. Den finns nu också på Nässjö Ölcafé.

Åkantens lager är en modern lager med tydlig maltkaraktär och en fruktig smak. Den är gyllengul och relativt klar. Den passar såväl på egen hand som till de flesta maträtter, allt från mexikanskt till asiatiskt och även till svensk husmanskost eller bara en ölkorv eller två. Njut den vid en temperatur av ca 8-10 grader.

Kommande…..

Så fort vårt bryggeri är klart kommer det att bryggas öl på löpande band i vårt lilla bryggeri och när de är på gång kommer de att läggas upp här! Bryggar’n har många recept klara och det blir öl av flera olika stilar. Vi är redo att börja brygga så nu väntar vi bara på att allt ska bli klart så vi får köra igång på riktigt!

Först på tur att hamna i jäskärlen är en red ale, en hazy IPA och en weissbier och vid bryggning nummer två kommer det bli en IPA, en bitter och en julöl. Sedan ska det bli en torr stout, en Belgare och ytterligare en lager. Som sagt, uppslag till nya öl saknar vi inte….